Home / Information / The College Day

The College Day

8.30am Tutors to be in tutor bases to receive tutees or at morning duty
8.40 - 8.50am Registration & Assembly 10 mins
8.50 - 9.50am Period 1 60 mins
9.50 – 10.50am Period 2 60 mins
10.50 - 11.10am Break 20 mins
11.10 - 12.10pm Period 3 60 mins
12.10 - 13.10pm Period 4 60 mins
13.10 - 13.40pm Lunch 30 mins
13.40 - 13.45pm Registration 5 mins
13.45 - 14.45pm Period 5 60 mins
14.45pm End of College Day  


College Day Structure during exam periods (dates to be announced)

8.40 - 8.50am Registration & Assembly 10 mins
8.50 - 9.50am Period 1 60 mins
9.50 – 10.50am Period 2 60 mins
10.50 - 11.10am Break 20 mins
11.10 - 12.10pm Period 3 60 mins
12.10 - 12.40pm Lunch 30 mins
12.40 - 12.45pm Registration 5 mins
12.45 - 13.45pm Period 4 60 mins
13.45 - 14.45pm Period 5 60 mins
14.45pm End of College Day  


Assembly Rota:
Monday - Year 9
Tuesday - Year 10
Wednesday - Year 11
Thursday - Year 8
Friday - Year 7
6th Form - Assemblies rotate.

During Tutor Time each year groups have specific task to complete linked to their needs. Each year group has a Thoughts For the Day session. This is an opportunity to reflect on different issues. There are a range of electronic resources to support this and students are given key questions to discuss each week.


© Budmouth College 2018